Testalkat elemzés a gyakorlatban
2017. január 04. írta: Stílusficam

Testalkat elemzés a gyakorlatban

Pár hete meghirdettem egy olyan játékot, melyben arra kértem az olvasóimat/követőimet,  hogy tippeljék meg, hogy szerintük a képen látható testalkatú lánynak mely szett/ek állnak a legjobban.

15356654_1738671946452877_5035437684856123469_n.jpg

Nagyon nagy volt az érdeklődés a témában, és pár nap után valaki rám pirított, hogy ugyan nyilatkozzon már a szakértő is... (teljesen jogosan, valljuk be). Az az igazság, hogy elkezdtem írni korábban egy választ, de hirtelen annyit írtam, hogy úgy döntöttem, hogy ebből inkább blogbejegyzés lesz. Hiszen az ilyen gyakorlati példákból tanulhatunk a legtöbbet.

Tehát nézzük csak meg, melyik a legjobb a szettek közül… Te egyébként melyikre tippelsz így elsőre? (Írd le egy papírra, csak úgy ér :))

Mielőtt belekezdek három dolgot tartok fontosnak elmondani:

  1. A testalkat nem attól függ, hogy hány kiló plusz felesleg van rajtunk (vagy gondoljuk, hogy van rajtunk), alapvetően a csontozat határozza meg azt, hogy ki milyen típus, hasra, vagy csípőre hízik inkább, mennyire emelkedik ki a vállcsontja stb.
  2. Öt főbb testalkat típust határozunk meg, de mivel a lenti képek ránézésre is sokat mondanak, illetve sok információ megtalálható a neten a témában, részletesebben most nem mennék bele.alkatok.jpg
  3. Általában minden NŐ több testalkat típus keveréke, nem nagyon van olyan, hogy valaki tisztán egy alkatba tartozik.

 

 

TESTALKAT ELEMZÉS

 

Nézzük meg először is a lány testalkatát tüzetesebben. Sokan azt mondanák rá, hogy telt, molett stb., azonban véleményem szerint az egyik legnőiesebb testalkat, amit valaha láttam. És szerintem sok férfiember is egyetért ezzel a véleménnyel. Mielőtt elkezditek ostorozni magatokat, felhívom a figyelmet, hogy a normális férfiakat a normális testalkatú NŐK érdeklik, és nem a deszka alkatú, elszállt modell kislányok.  Azzal a férfival, aki meg nem normális, nem is érdemes foglalkozni :)valltol_vonal.png

  • Ha a vállcsont vonalától lefelé húzunk egy egyenest, akkor jól látható, hogy a csípőrésze kicsit szélesebb, mint a válla, ebben az esetben azt szoktuk mondani, hogy körte testalkatú.
  • De az is jól látszódik, hogy a derékvonala viszont keskenyebb, mint a vállrésze, így mindenképpen van benne homokóra típus is.
  • Erősebbek a karjai, viszont szépen kiemelkedik a kulcscsontja, amit érdemes láttatni, hangsúlyozni, mert iszonyú szexi tud lenni.
  • Arányaihoz képest vékony a dereka, viszont erős a csípőrész, és vastagak a combjai is.

 

Melyik a jó, melyik nem?

 

1_1.jpg

1-es szett:

A miniszoknya egyáltalán nem tilos, SŐT! De összességében elmondható, hogy a mini szoknya ajánlott hosszát mindig meghatározza a lábak vastagsága, ha a mini ránézésre kb. 5-10 centivel hosszabb lenne, akkor erre a testalkatra is nyugodtan felvehető, de a lánynak pont ott kezd el vastagodni a lába, ahol van a szoknya vége, ezzel pont hogy kiemeli a lába vastagságát, és nem elrejti vagy korrigálja azt optikailag…

Emellett ennél a szettnél ráadásul mintás is a szoknya, amit jó, ha tudunk, hogy a minta mindig hangsúlyoz.

2.jpg

2-es szett:

A színek összhatása jó a szettben, a felsőtestet hangsúlyozza inkább, de túlságosan a vállrészre tereli a hangsúlyt a széles csónaknyakkal és a vállra erősítéssel, ezáltal túl férfias, és „díjbirkózó” benyomást kelthet.

3_1.jpg

3-as szett:

A minták itt szintén erősítenek.

4_1.jpg

4-es szett:

A kivágása jó a ruhának, kiemeli a dekoltázst, amit ilyen testalkatnál ajánlott hangsúlyozni, azonban egyrészt itt is túl rövid a szoknya, másrészt az egyenes vállpánt beegyenesíti az amúgy homokóra testalkatot. Egy nagyon kicsi oválisan vágott, rövid ujjal sokkal jobb lenne a ruha.

5_1.jpg

 

5-ös szett:

Ha a szoknya hossza megfelelő lenne, akár ez a szett jó is lehet.

6_1.jpg

A 6-os szett:

Nagyon tetszik a blézer, mert ha megnézitek akkor a hosszanti vágások teljesen bevékonyítják a felsőtestet. Az viszont nem előnyös, hogy sötét a felsőrész és világosabb az alsó miniszoknya, hiszen így megint odaviszi a figyelmet, ahova nem kellene.

7.jpg

7-es szett:

A ruha szabása egyáltalán nem rossz, a körte testalkatúaknak egyébként jól állnak a lefelé bővülő, A-vonalú szoknyák. A felsőrésznél én a ruha ujjhosszával nem vagyok kibékülve. Az ujjhossznál mindig vigyázzatok arra, hogy ne ott legyen a ruha ujjának vége, ahol vastag a karotok, mivel akkor pont arra hívod fel a figyelmet.

8.jpg

8-as szett:

Szinte tökéletes. Először is sötétkék, ami mégsem fekete. A feketére nagyon sokan esküsznek, de nem mindenkinek áll jól.

A felsőrészben nagyon jó, hogy olyan V-nyakú kivágása van, ami hosszítja a felsőtestet, ezáltal a teljes alkatot (elég meredek a dőlésszöge a kivágásnak)

A szoknyában viszont pont ott van alul a minta, ahol beszűkül a ceruzaszoknya alsó része. Így nem hangsúlyozza ki eléggé a lábak vonalát, bevastagítja az alsó testrészt.

 

 

Mint látjátok, mindegyikben van hiba…

De akkor vajon milyen lenne a tökéletes ruha erre a testalkatra?

 

Ha mindenképp a mini vonalon maradunk, akkor a 4-es szettet alakítanám át, látjátok, hogy egy kis ujjrésszel mennyivel jobban kiemelhető a homokóra, és az öv elengedhetetlen!

 

4_mod2.jpg

De a legjobb választás talán a 8-as ruha, minták nélkül, és egy visszafogottan elütő színű derékra helyezett öv még inkább nőiessé teszi és kiemeli a lányban rejlő homokóra vonalat.

 8-mod2.jpg


Persze biztos most nagyon kekeckedőnek tartotok, hogy „Na, ennek semmi nem jó!!”, és tudom, hogy nem lehetünk mindig tökéletesek, de azért fontos, hogy ismerjük, hogy mi az előnyös és mi nem, főként azért, hogy tanuljunk belőle és tudjunk figyelni rá.

Mert higgyétek el, a stílus mindig a részletekben rejlik, és ilyen apró változtatásokkal lehet a legnagyobb sikereket elérni.

 

Boldog új évet Nektek, és stílusficam-mentes, csinos napokat 2017-ben is :)

 

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr1012095509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisslilla 2017.01.11. 12:59:36

Szuper ez az elemzés, köszi szépen! :) Én most kezdtem foglalkozni a témával, egy-két dolgot én is felfedeztem, de a részletes magyarázatoddal teljesen lenyűgöztél. Még több ilyet, ha szabad kérni! :)

Stílusficam 2017.01.11. 14:23:07

Köszönöm a visszajelzésedet, nagyon sokat jelent nekem. De tényleg :)
Ha írsz esetleg olyan témát, ami konkrétan érdekel, szívesen bemutatom egy-két bejegyzésben az én olvasatomban a dolgokat :)

kisslilla 2017.01.12. 11:57:28

Ehhez hasonló elemzésnek örülnék még, mivel hosszú távon magam is erre a pályára készülök. Sok könyvet vettem már a témában, az is érdekelne, hogy Te melyik könyveket tartod hasznosnak. Az egyik kolléganőd ugyanerre a kérdésre azt javasolta, hogy olvassam el az Amazonos értékeléseket. :( Az értékelések teljesen ellentmondásosak, nekem egy szakértő vélemyénye sokkal többet számítana. Persze ezek után az övé már nem. :) Előre is köszi! :)
süti beállítások módosítása