A stílustanácsadás csak sznoboknak való, vagy pont hogy nem??? (2. rész)
2016. október 04. írta: Stílusficam

A stílustanácsadás csak sznoboknak való, vagy pont hogy nem??? (2. rész)

- egy konkrét vendég példáján keresztül…

img_20160914_005128_1.jpg

  • Mire jó egy stílustanácsadó?

  • Ez valami újfajta hóbort, hogy már mindenkinek saját stylistja van?

  • És vajon megéri fizetni egy embert azért, hogy megmondja, hogy mit vegyek fel?

Olvassatok tovább és kiderül..:)

A múltkor már bemutattam Nektek a stílustanácsadás színelemzés és testalkat elemzés részét és persze Jucit is, aki TAVASZ évszaktípusba tartozik, és normál testalkatú, egy kis homokóra beütéssel, itt megtaláljátok részletesen.

Azonban a folyamat nem áll meg ennyiben, és a stílustanácsadás után vannak még következő fázisok, amelyek segíthetnek az öltözködésben, az egyéni stílus megtalálásában és kialakításában.

Az első, szín és testalkat elemzési és tanácsadási rész után érdemes hagyni, hogy leülepedjen a sok-sok információ, amit megbeszélünk.. Persze ezt könnyű mondani, de igaziból én se tudtam betartani, amikor első alkalommal velem csinálták végig.. hisz az ember annyi mindent tud meg magáról, hogy napokig csak ezen kattog az agya, de tényleg :)

Jucival nem álltunk meg egy alkalom után, a következő lépés a gardróbrendezés volt, aztán jött a legeslegjobb rész, a közös vásárlás, most ezeket szeretném bemutatni Nektek.

 

GARDRÓBRENDEZÉS

 

Joggal gondolhatjátok azt, hogy most mit szól bele egy vadidegen abba, hogy milyen ruhákat hordok.. Hozzáteszem, pont azért, mert vadidegen, és ezzel foglalkozik, így keményen őszinte lesz, kívülállóként lát, és ez néha segítségére lehet mindenkinek... Az ember barátai általában nem mondják meg, ha rosszul áll valami, hisz nem akarnak megbántani, akik meg nem a barátaid, Ők meg még örülnek is neki, ha épp nem jól sikerült az aznapi szett kiválasztása. Egy külső, objektív személy sokkal relevánsabb lehet ilyen tekintetben.

No de térjünk a lényegre.

Jucinak eléggé megfogyatkozott a ruhatára mostanában, hiszen a kislánya születése óta a legtöbb ruhája kicsi rá, így aktuális nála a gardrób frissítése.

A gardróbrendezés során átvizsgáltuk, hogy mi az, ami színben, fazonban megfelelő neki, melyek azok a darabok, amik egyelőre még maradhatnak, és melyek azok, amiktől sajnos azonnal meg kell válnia.

Mivel sok ruha a kis méret miatt helyből kiesett, így viszonylag gyorsan, körülbelül másfél óra alatt végeztünk.

Juci eddig egyáltalán nem tudatosan vásárolt, így számos olyan ruhadarabot találtunk nála, ami színben nem passzolt hozzá, vagy a szabása nem volt előnyös számára, de volt egy-két kedvenc is a ruhatárában. Személyes kedvencem például a jobb felső sarokban lévő piszkosfehéres ruha, a barackos virággal az elején.

jucigardrob.jpg

Leginkább a világosabb meleg színek, vagy az élénkebb barackos, melegebb rózsaszínes árnyalatok állnak jól Jucinak. Találtunk olyan összeállításokat, amikre korábban nem is gondolt, illetve egy-két ruhán megnéztük, hogy hogyan lehetne átalakítani úgy, hogy passzoljon az igényeihez. Persze voltak olyan darabok is, melyeket első körben bemelegítettünk valamilyen kiegészítővel, így jobban illenek a TAVASZ tónusaihoz, de hosszú távon valószínűleg ezeket is le kell cserélni melegebb színekre a teljes harmónia kialakításának érdekében.

Összességében elmondható, hogy Juci ruhatárának körülbelül 50%-a került pokolra… Ez mindenesetre elgondolkodtató, és az az igazság, hogy mindenkinél hasonló ez az arány. Vajon hány olyan darab van a ruhatárunkban, amit egyszer megvettünk, mert a próbafülkében még tetszett, de aztán soha nem volt rajtunk? Vagy hány olyan ruhánk van, amit hordunk, de valahogy nem is szeretjük igazán, és furán érezzük magunkat benne, ráadásul még az okát sem tudjuk, hogy ugyan miért van ez?

 Közös vásárlás

A közös vásárlás során általában 2 órát töltünk együtt a vendéggel, melynek során körülbelül 2-3 üzletre van időnk. Fontosnak tartom itt elmondani, hogy a vásárlásnál nem arról van szó, hogy mindent megveszünk, amire éppen szükség van, maximum 1-2 szettet tudunk ilyenkor összerakni. DE! minden egyes ruhadarab próbájánál felmérjük, hogy miért jó, illetve miért rossz, alapvetően azt mutatom meg, hogy mire kell figyelni, hogy a későbbiekben a vendég már ezt önállóan is tudja alkalmazni. A célom az, hogy fejlesszük az érzékeit, érzékenyebbé tegyem bizonyos tekintetben a színekre, a részletekre.

Jucival az Árkádban beszéltünk meg időpontot, ahol két üzletre volt időnk. Mivel 44-46-os a mérete, így figyelni kellett arra, hogy olyan boltokba menjünk, ahol találhatunk neki megfelelő fazonokat, és egyben stílusához illő darabokat. Elegáns és egyben vagány összeállításokat kerestünk. A mustársárga, vagy egy világosabb barna bőrdzseki egyértelműen bevagányítja, ami illik is az öntudatos és nőies stílusához, de az is látszik, hogy a rózsaszínes árnyalatokban egyszerűen ragyog..

Szerintem nagyon jó cuccokat találtunk, és annyira élveztük mind a ketten, ezt a képek is jól mutatják :)

 img_20160914_005128_1.jpg

Na de most őszintén.. emlékeztek még Juci első képére, ahol a kedvenc italát fogyasztja? (vagy legalábbis tervezi..) Látjátok a különbséget? És most nem csak a színekre gondolok, hanem a tekintetre is, a második képen sugárzik belőle a "Húú apám de jól nézek ki" életérzés :) és ez olyan jó :)

elotteutana.jpg

Az egyértelműen kijelenthető, hogy egyrészt a ruháink fele körülbelül nem megfelelő számunkra azok közül, ami a gardróbunkban van (ami ha úgy vesszük pénzkidobás), másrészt nincs is idő arra, hogy éjt nappallá téve járjuk az üzleteket, hogy most éppen melyik darab lesz tökéletes.. (hisz ez egyszerűen időpazarlás).

Ha valaki gazdag, akkor annak igaziból mindegy, hogy a ruhatárának hány %-át használja aktívan, illetve mennyire költséghatékonyan szerzi be az új ruháit. De ha nincs mit annyira a tejbe aprítani, akkor igenis fontos az ár-érték arány, az, hogy mennyire praktikus egy-egy darab, amit vásárolunk, mennyire kombinálható, illeszkedik-e a ruhatárunk többi darabjához. Ha belegondolunk egy stílustanácsadó segítségével nem csak pénzt, hanem időt is megtakaríthatunk.. és bónusz, hogy közben jobban érezzük magunkat a bőrünkben, nő a magabiztosságunk, elégedettebbek leszünk, fejlődünk, és ahogy az előtte-utána képeken rámutattam, nem csak külsőleg, hanem belsőleg is..

Én erre próbálok rávilágítani, és közben megtanítani a vendégeimet arra, hogy mit mivel és hogyan viseljenek..

 

P.S.: Habár a mai napon nem szerettem volna idézni Jucitól, de pont most kaptam tőle egy üzenetet (esküszöm!!), amiben ezt írja:

"Pont tegnap jutottam el vásárolni, és vettem 4 olyan darabot, amit nélküled soha nem vettem volna meg, és imádom őket. Még ma is!!! :) Korábban se színre, se fazonban nem ilyen irányba mozdultam volna el. Mindegyik színes és vidám, szinte dalra fakasztják a ruhatáramat. Gyakorlatilag összevitatkoznak a szekrényemben, hogy holnap melyik ugorjon fel rám :) Köszi Barbi újra!" 

Örülök, hogy segíthettem, ezért már megérte ebbe az egészbe belekezdeni :) És, ha már pont Rólad szól ez a mai bejegyzés drága Juci, engedd meg, hogy ezen a fórumon is nagyon boldog szülinapot kívánjak a mai napra :)

happy_birthday.jpg

Ha Nektek is öltözködési tanácsokra van szükségetek, a Stílusficam facebook oldalán megtaláltok., keressetek nyugodtan :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr4811761271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása