Munkahelyre rövidnaci??
2016. szeptember 11. írta: Stílusficam

Munkahelyre rövidnaci??

 2792856b8fd73e7980f1255646cd34d7.png

Szerintetek mennyire illik felvenni munkahelyre rövidnadrágot?

Persze függ attól, hogy milyen területen dolgozunk, de mondjuk egy ügyfelekkel foglalkozó cégnél vagy egy nagy irodaházban szerintem nem illő rövidnacit hordani. És itt a nőkre és férfiakra egyaránt gondolok.

Mindig is azt gondoltam, hogy mindannyian közvetítünk valamit a megjelenésünkkel. Nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy „normálisan” felöltözzünk, hogy összeválogassunk pár hozzánk illő ruhát és kiegészítőt, amivel kifejezhetjük önmagunkat, az aznapi hangulatunkat, az egyéniségünket.

Ha egy úgynevezett „picsanadrágban” jelenünk meg a munkahelyünkön, akkor azzal pont azt üzenjük a világnak, hogy „Engem ma ne vegyetek komolyan!”, hiszen olyan, mintha túrázni indulnánk, vagy épp hétvégén a strandra slattyognánk ki.

Egyszer azt olvastam valahol, hogy ha sikeres akarsz lenni, akkor viselkedj úgy, mint aki már sikeres, ha vezető akarsz lenni, akkor öltözz úgy, mint egy vezető.

Ti mit gondoltok erről? Felvesztek rövidnadrágot munkahelyre? És ha igen, milyen munkakörben dolgoztok? Hol férhet ez bele?

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr8111693893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énügynökség 2016.09.11. 22:49:00

Hát hozzám senki ne jöjjön így be dolgozni... Nem biztos hogy másnap is kell jönnie.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2016.09.27. 15:44:19

Nyáron 30 fok felett van az irodában, légkondi nincs. Szerinted miben ülünk itt bent? Öltöny-nyakkendő-vasalt mandzsettagomb?

@énügynökség: világos, a rossz közérzetű dolgozó valóban jobb munkát végez. (Persze vannak munkakörök, ahol a hosszú nadrág alap - jellemzően ott, ahol két kézzel, meg képekkel dogoznak, és repül a szálka, hullik a forgács).

Nézzük meg a trópusi, szubtrópusi országokat, ők már hozzászoktak a meleghez! Indiában a rendőr is elvan egy rövidnadrágban (térdig érő)...

Szerintem amibe övet lehet fűzni, az teljesen jó egy irodai környezetbe is. Igen, ügyfelekkel is. Ahol pedig nincsenek klimatizált helységek, ott kár erőltetni a zárt ruházatokat.

efi 2016.10.06. 22:29:47

Na és a blogírónak arról mi a véleménye, mikor a férfiakat hosszúnadrágban kínozzák a klíma nélküli irodában, miközben a nőcik meg papucs, trikócska, szoknyácska kombóban nyomhatják?
süti beállítások módosítása