Színteszt
2016. november 24. írta: Stílusficam

Színteszt

Te tudod Neked milyen színek állnak jól? Hallottál már az évszakelméletről? Tudod milyen évszaktípusba tartozol?

Játssz velem, és megtudhatod!

Nem mindegy, hogy milyen a bók: "Jól nézel ki" vagy "De jó ez a ruha rajtad"....

 

Az évszakelméletet egy svájci művészettanár, Johannes Itten dolgozta ki. E szerint a logikusan felépített rendszer szerint az embereket 4 fő csoportba lehet sorolni külső jegyeik alapján.

Az egyes évszaktípusoknak meghatározott színtulajdonságai vannak, az, hogy milyen típushoz tartozunk, függ az eredeti hajszínünktől, a szemszínünktől, az ajkunk vagy a bőrünk tónusától. A cél mindig az, hogy kiemeljük az egyéni szépséget, melyet az öltözködésünkben alkalmazott megfelelő színharmóniákkal érhetünk el, és így a megjelenésünkben létrejön egyfajta összhang.

Fő szabály az - a közhiedelemmel ellentétben -, hogy néhány kivételtől eltekintve mindenki hordhat bármilyen színt, a hangsúly mindig a megfelelő árnyalaton, tónuson van.

HIDEG-MELEG SZÍNEK

evszakok.jpg

  

#HELP

Annyit azért segítek, hogy meleg színek alapvetően a sárga, narancssárga, vörös, vörösesibolya, hidegek a zöld, zöldeskék, kék, kékesibolya, ibolya. És igen, most mondhatod azt, hogy „na de kérem, itt van olyan oszlop, amiben minden szín van, amit az előbb felsorolt.. ez tutira nem normális..”

Erre a jó válasz pedig az, hogy az így egyértelműen nem mondható ki, hogy a kék szín mindig hideg, a vörös meg mindig hideg, hiszen minden egyes színnek számtalan árnyalata van, és minden színnek vannak hideg és vannak meleg árnyalatai is…

 

ÉVSZAKTÍPUSOK SZÍNEI

evszakok.jpg

#HELP    

Kissé beugratós a sztori.. Ha már megtippelted, hogy melyik a meleg színű és melyik a hideg, akkor ne az alapján dönts, amit a fejedben az évszakokhoz kapcsolsz, mert a nyár például nem feltétlenül meleg színeket képvisel, a tél pedig nem feltétlenül hidegeket.

Az évszak jellemzői, melyeket az évszakelmélet az adott évszakból kiemel:

TAVASZ: Képzeld el egy tavaszi virágos rét, vagy a rügyező fák színeit, ide tartoznak a friss, mézzel átitatott színek

tavasz.jpg

NYÁR: Emlékezz egy fullasztó nyári nap képére, amikor minden egybefolyik, mert a melegtől és a párától minden elhomályosul, minden szín tompává válik, minden színbe keveredik egy kis szürke, kopottas, fakó színek tartoznak ide.nyar_kep.jpg

ŐSZ: Az őszi falevelek színeinek sokaságát mutatja, az őszi avar színeivel van tele, mély tónusú színek kavalkádja

osz_1.jpgTÉL: Képzelj el egy hideg, csípős reggelt, amikor süt a nap, és olyan tisztán látsz mindent, fehér a hó, de szürke és fekete a táj, ha van is egy-egy szín, akkor az mind elvágólag kontrasztosan emelkedik ki a többi közül.

osz.jpg

  

ÉVSZAKTÍPUSOK JELLEMZŐI

 

nocik.jpg

#HELP

A legelőnyösebb színeket mindenki számára a saját természetes adottságai határozzák meg. A legjobb színek azok számunkra, melyek harmóniaérzete saját arcunk színvilágát tükrözik vissza. Elsősorban tehát a bőrünk, a szemünk, a hajunk (eredeti hajszínünk), ajkaink és az ezek által alkotott természetes összkép határozza meg, hogy a színtípusok közül melyik a hozzánk legközelebb álló. Egy-egy színtípushoz jól elkülöníthető jellemzőket tudunk rendelni.

Évszaktípusok alapjellemzői:

Tavasz: Meleg típus. A külső jegyeiben egyértelműen van egy kis mézes színárnyalat, a haja, a szeme, a bőre is ezzel átitatott. Általában nagyon friss, pörgős, energikus egyéniség. A színeit élénkség és világosság, üdeség jellemzi. Hajuk általában világos, szőke, világosbarna, szőkésvörös, jellemző, hogy a hajszínükben mindig van egy kis vöröses árnyalat. Bőrük enyhén barackos árnyalatú, gyakran szeplőkkel borított

Nyár: A nyarak a tipikus arisztokraták. Hideg tónusok jellemzik, van bennük valami királynői távolságtartás, hűvös szépség. A nyár színei mindig szürkések, kopottak, tompák, törtek. Hajuk általában hamvas szőke, vagy hamvas középbarna, tipikusan azt szokták mondani magukról, hogy "seszínű" hajuk van. Általában festik is a hajukat, csak sajnos nem mindig a megfelelő árnyalatra. Szemük általában világoskék, szürkéskék, szürkészöld, mogyoróbarna, nem üt el élesen az arc és hajszíntől. Bőrük jellemzően világos.

Ősz: Általában kreol bőrük, melegebb sötétebb tónusú a hajszínük, gyakran vöröses pigmentekkel és meleg barna, vagy zöldes, méregzöldes színű szemük van. Rendkívül természetes a kisugárzásuk, gondoskodóak, kedvesek, lágyak, barátságosak, kedvesek, védelmezőek. Szimpatikus, bizalomgerjesztő hatású a megjelenésük.

Tél: Tipikus drámakirálynő, ez mind megjelenésében, mind a belső világában kiütközik. Igazi dívák, kontrasztosság jellemzi őket, hirtelen hangulatváltozások nem meglepőek náluk. Azt szokták mondani, hogy tipikus Hófehérkék, a haj általában sötét, esetleg ezüstös hatású. Szemeinek színe vagy rikítóan kék, vagy nagyon sötét, a szeme egyértelműen kiemelkedik az arcából, jól tud játszani velük.  Bőre általában nagyon világos, porcelán.

Megoldások:

VÁLASZ 1: Az első válasz a helyes, a bal oldali két skála a hideg színeket képviseli, míg a jobboldali kettő a meleg színeket.

VÁLASZ 2: A második válasz a helyes, NYÁR, TÉL, TAVASZ, ŐSZ

VÁLASZ 3: A második válasz a helyes, ŐSZ, TÉL, TAVASZ, NYÁR

 

 +1 KÉRDÉS

Legközelebb megnézzük, hogy melyik évszaktípusnak milyen színeket érdemes viselnie, illetve ha most még nem sikerült, akkor segítek, hogy megtudd, milyen évszaktípusba tartozol... 

Ha érdekel a folytatás, tarts velem!

 

Képek: Stílustréner, Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr6111994406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása