Milyen színű zokni van most rajtad?
2016. szeptember 26. írta: Stílusficam

Milyen színű zokni van most rajtad?

- zoknik a köbön és a stílusficam...

Azt hittem idén már elengedhetem ezt a dolgot az ősz beköszöntével, de sajnos nem tehetem, mert ma megint megbotránkoztam az egyik aluljáróban. És miért is?

Mert egy fiatal srác fekete cipőhöz fehér vastag sportzoknit vett fel, persze háromnegyedes nadrágban, és közben azt hitte, hogy iszonyú jól néz ki... 

Az alábbi képet pár ismerőstől kaptam, akik épp Octoberfest-en múlatták el az időt, és talán még ott el is megy az ilyen megjelenés.. remélem normál körülmények között, utcára nem öltöznének fel így .. (srácok ugye nem??!! :))

zoknis_cipokjav.jpg

Sajnos Budapest utcáin simán lehet találkozni hasonló példákkal, és az a durva, hogy ezt az emberek tök komolyan gondolják...

 

Na jó! De le az összes előítélettel, és inkább vegyük át az íratlan szabályokat…

1. A zokni szandállal nem menő… azért remélem ez már mindenkinek átment.. vagyis úgy gondolom egy bizonyos kor felett már nem is érdemes próbálkozni ezen információ átvitelével, de azért javuló tendenciát látok ezen a téren, és ez némileg megnyugtató. Mire én elérem ezt a bizonyos kritikus korhatárt, addigra talán rendeződünk itt is.. Halleluja!

2. Ha valaki rövidgatyában nyomul, akkor lehetőleg a cipőhöz

  1. ne vegyen fel zoknit
  2. olyan zoknit vegyen fel, ami nem látszódik ki a cipőből
  3. ha már a b) szabályt nem sikerült betartani, akkor legalább a cipővel azonos színű, vagy hasonló tónusú zoknit vegyen fel, minél rövidebb szárral
  4. ha a rövidebb szár nem jött össze, mert minden ilyen jellegű zoknink épp mosásban van és viszonylag hosszabb szárú zoknit találtunk reggel csak a fiókban, akkor nem!! nem húzzuk fel azt a nyakunkig!!
  5. és ismétlem!! a fekete cipőhöz nem veszünk fel fehér zoknit, és a barna cipőhöz sem veszünk fel feketét, főleg, ha minden más színű rajtunk, és a fekete semmihez sem megy..zokniutca.jpg

 

3. Ha valaki hosszú nadrágot visel, akkor

  1. érdemes szintén a zokni színét a cipőhöz hangolni, tónusban mindenképp
  2. igenis figyeljünk arra, hogy ha leülünk és felcsúszik a nadrág alja, akkor ne látszódjon ki a szőrös lábszárunk.. (mármint az enyém nem szőrös, itt elsősorban a pasikra gondolok... :))) A kikandikáló lábszár ultragáz, hiába húzkodjuk lefelé a nadrág szárát, mert érezzük a nyomást.. Nem, főleg nem egy management meeting kellős közepén.. Nem, nem!! Uhh, frankón kirázott a hideg, ahogy ez az emlék bevillant.. :)
  3. a kivétel erősíti a szabályt alapon, nekem személy szerint iszonyúan bejönnek a vicces, vagány mintás zoknik, de ezt csakis haladó kategóriában javaslom, polgárpukkasztás címén.. és tényleg mindennek, de nagyon mindennek patentnek kell lennie, hogy ez rendesen üssön..pottyos_zokni.jpg

+1. Bónusz pont, bár ez nem zokni, hanem már cipőtéma.. Ha valaki vesz egy új cipőt, akkor

  1. alapból ne legyen olyan kulturálatlan, hogy egy megbeszélés közepén úgy teszi keresztbe a lábát, hogy az egyiket a másikra fekteti keresztbe.. szerintem ez tiszteletlenség a többiekkel szemben..
  2. ha már az a) szabályt mégse sikerül betartani, akkor az Isten szerelmére, vegye le az árcédulát a Geox cipő talpáról, amit 20% akcióval sikerült megvásárolnia!!! 

Ezért mondom én, hogy a stílus elsősorban nem a pénzről szól… és ezennel megkérek mindenkit, hogyha este hazaért, akkor legyen szíves átnézni az összes cipőjét, hogy maradt-e a talpán címke :)

Köszi, és stílusficam-mentes, szép hetet kívánok :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr911738707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.27. 14:57:11

Milyabaly a zokniszandállal?

"igenis figyeljünk arra, hogy ha leülünk és felcsúszik a nadrág alja, akkor ne látszódjon ki a szőrös lábszárunk.. (mármint az enyém nem szőrös, itt elsősorban a pasikra gondolok... :))) A kikandikáló lábszár ultragáz,"

Miér baly az, ha egy pasinak szőrös alába? És az miér baly, ha kiláccik? Ha nyáron rövidullyú ingben van, borotvájja le a szőrt a karjárú?

metal · http://electric.blog.hu 2016.09.27. 15:03:12

Megint egy hülye, aki meg akarja mondani, hogy mások mit, és hogyan vegyenek fel!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2016.09.27. 15:37:21

1. Mi a tököm ez a mizéria az egyre rövidülő zoknikkal? 30 éve volt a térd, aztán 20 éve a féllábszár, aztán 15 éve a boka, aztán a titok, aztán most már van ilyen izé, ami a lábujjat köti össze a sarokkal, mi lesz a vége?

Húzok a nagy lábujjamra egy pamutkotont?

És miért is baj, ha látszik a zokni egy sportcipőből? (a zokni-szandál tényleg büntet) Vagy egy térdnadrághoz (urámbocsa' háromnegyedes - ezt is mi a tökömér' kell utálni amúgy?) felvett vászon, vagy bőrcipő miért csak a titokzoknit bírja el?

Senki nem azért hord zoknit, mert szereti, hanem azért, mert így legalább a lábszag egy részétől megszabadíthatja a cipőjét esténként. Mert így a lábadról hámló bőrdarabkákat (Igen, az ápolt lábon is folyamatosan cserélődik a bőr, kb. két hét alatt megújul, és vajh hova is tűnik a régi? És miből van a házipor?) nem a cipődbe rohasztod bele.

Ami sokkal frusztrálóbb, az a körömcipő/magassarkú szandál + nejlonharisnya, neadjisten abból is csak a boka - féllábszár verzió. Ha hideg van, vegyél zoknit, és zárt cipőt, ha meleg van, vegyél nyitott cipőt - harisnya nélkül. Főleg sötétített orrvarrással gáz, hisz a testszínű nejlonharisnyának pont a "láthatatlanság" volna a lényege.

Az árcédula jogos. Kurvák írják a cipőtalpra az árfolyamot, bárszékről, keresztbe tett lábbal így könnyedén tisztázhatják a peremfeltételeket a lehetséges kuncsaftokkal.

Terézágyú 2016.09.27. 15:37:59

Ilyenkor hol van az unos-untalan hangoztatott "ne törődj azzal, hogy mit mondanak mások, fő, hogy önmagad légy"-szlogen, amit gondolom a blogger is vall?????

Rotoxis 2016.09.27. 15:51:03

Kedves ficam, a Trachthoz zoknit KELL venni. Hozzá tartozik. A rövid nadrághoz rövidebbet, a térdnadrághoz hosszabbat. Örülök, hogy ilyen ügyes vagy és megmondod, más országokban mi szokások ízlésficamosak. Hű de hülye vagy!

malacpassat · http://malacorru.blog.hu 2016.09.27. 16:18:24

Ezek szerint a sötétkék öltöny fekete cipővel összeállításban gáz a sötétkék zokni?

Serrin 2016.09.27. 16:41:59

"Ha valaki rövidgatyában nyomul, akkor lehetőleg a cipőhöz

ne vegyen fel zoknit
olyan zoknit vegyen fel, ami nem látszódik ki a cipőből"

Cipőhöz zoknit veszünk fel, főleg higiéniai okból. Meg kényelmesebb is így.

Titokzoknit meg hordjon, akinek két anyja van. Az kész szenvedés.

gabiro 2016.09.27. 16:45:04

Kedves Poszter, Örülök, hogy számodra egy ostoba divat (óbocsánat _stílus_) szabály fontosabb, mint az alapvető higiénia.
Én a magam részéről mindenesetre nem veszem fel kétszer egymás után ugyanazt a zoknit (ahogy egyéb ide nem tartozó ruhadarabjaimat sem), és mivel a szandáljaimat, cipőimet nem mosom ki naponta ezért természetesen azokat nem veszem fel zokni nélkül... A magas lóról észt osztó és mások öltözködését cikiző divatban jártas egyének véleménye meg pont nem érdekel. Ha nekik jó úgy akkor vegyék vissza egész nyáron minden nap ugyanazt a szandált mezítláb amibe százszor beleizzadtak. Az ő izzadságuk bizonyára nem keveredik össze a városi levegőben szálló kosszal, porral, korommal, kutyaszarral és nem rakódik le a lábbelijük belsejében finom bevonatként. Tehát ha a színösszeállítás egyébként patent és a szandál sem tavalyi modell, akkor ezzel az aprósággal miért is foglalkoznának.
Igazából ez a hozzászólás nem is neked szól, te már nyilván eldöntötted, hogy a stílus fontosabb higiéniánál, de mivel címlapon vagy ezért talán néhányan az olvasóid közül elgondolkoznak ezen az aspektuson is.

Netuddki. 2016.09.27. 17:11:48

Ma direkt zoknit veszek a szandálomhoz. Puszi!

Serrin 2016.09.27. 17:28:27

A pesti levegőben szandálhoz is vennék fel zoknit. Fél óra után olyan mocskos lenne a lábam nélküle, mintha egy hétig zokni nélkül folyamatosan hordtam volna cipőt.

Viszont sosem hordok szandált. :)

xm95 2016.09.27. 17:28:44

És ismét egy, az élethez, sőt, a tuleleshez elengedhetetlenül fontos írás! Enélkül a tudás nélkül nem adnak kenyeret a boltban! Köszönöm, hogy megosztottad velünk, földi halandokkal, és útmutatást adtál életünk további folytatásához! Arra azonban felhivnam a figyelmet, hogy akik nyáron zokni szandál felállásban élik meg a mindennapokat, valószínűleg a büdös életben nem jutnak birtokába ennek a tudásnak, mivelhogy a tisztes iparosok, sofőrök, egyéb, a társadalom szempontjából hasznosabb munkat végzők csoportjában találhatók, nem pedig az ilyen faszsagokat blogba író hülyék között, és a két csoport között viszonylag kicsi az atfedes. Tehát mielőtt máskor ilyeneket írsz, gondolkodj el rajta, kinek is fontos az agymenesed, mennyire hasznos, és kit sertesz meg vele, meg akkor is, ha a sértettek ezt parabolikus ívben leszarjak. Ami pedig engem illet, csak hogy ne bújjak ki a kérdés súlya alól, jó pár évvel ezelőttig a kényelem és higiénia valamint saját izlesem okán kizárólag fehér sportzoknit viseltem MINDEN cipőhöz, kivéve temetés, azóta pedig ezen indokaimat kiegeszitettem a lázadás az aktuális divat elleni ádáz hozzaallasommal. Szakallam sem azért van,ért most menő, hanem mert mindig is utáltam borotvalkozni. Akit pedig ez rajtam kívül érint, nevezetesen a feleségem, elfogadja ezen hozzáállásom a divathoz és velemenydiktatorokhoz, úgyhogy ne pofazz itt vagy máshol az egymáshoz illő dolgokról, főleg, hogy nem tudod kiről írsz véleményt.

xm95 2016.09.27. 17:29:30

És ismét egy, az élethez, sőt, a tuleleshez elengedhetetlenül fontos írás! Enélkül a tudás nélkül nem adnak kenyeret a boltban! Köszönöm, hogy megosztottad velünk, földi halandokkal, és útmutatást adtál életünk további folytatásához! Arra azonban felhivnam a figyelmet, hogy akik nyáron zokni szandál felállásban élik meg a mindennapokat, valószínűleg a büdös életben nem jutnak birtokába ennek a tudásnak, mivelhogy a tisztes iparosok, sofőrök, egyéb, a társadalom szempontjából hasznosabb munkat végzők csoportjában találhatók, nem pedig az ilyen faszsagokat blogba író hülyék között, és a két csoport között viszonylag kicsi az atfedes. Tehát mielőtt máskor ilyeneket írsz, gondolkodj el rajta, kinek is fontos az agymenesed, mennyire hasznos, és kit sertesz meg vele, meg akkor is, ha a sértettek ezt parabolikus ívben leszarjak. Ami pedig engem illet, csak hogy ne bújjak ki a kérdés súlya alól, jó pár évvel ezelőttig a kényelem és higiénia valamint saját izlesem okán kizárólag fehér sportzoknit viseltem MINDEN cipőhöz, kivéve temetés, azóta pedig ezen indokaimat kiegeszitettem a lázadás az aktuális divat elleni ádáz hozzaallasommal. Szakallam sem azért van,ért most menő, hanem mert mindig is utáltam borotvalkozni. Akit pedig ez rajtam kívül érint, nevezetesen a feleségem, elfogadja ezen hozzáállásom a divathoz és velemenydiktatorokhoz, úgyhogy ne pofazz itt vagy máshol az egymáshoz illő dolgokról, főleg, hogy nem tudod kiről írsz véleményt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2016.09.27. 17:35:55

A lónak a kóchengeres faszát! A zokni viselése nem divat kérdése. Aki mégis divatként kezeli, mehet a fenébe. Kb azt veszem fel, ami korán reggel a kezembe akad, és leszarom, hogy illik-e a cipőhöz vagy a nadrághoz. Akinek nem tetszik, leszophat!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.27. 17:48:31

@Magánvéleményem:

"Kb azt veszem fel, ami korán reggel a kezembe akad, és leszarom, hogy illik-e a cipőhöz vagy a nadrághoz."

Egyetértek, ez a helyes hozzáállás, nem a divatmajomkodás.

Azért ugye nem mindig az előző napi használt ziokni akad a kezdbe? :D

2016.09.27. 17:55:36

@xm95: Ez annyira tökéletes komment, hogy minden szavával egyetértek. Jobban leírtad, mint én magam tudtam volna!

Libidó 2016.09.27. 17:59:45

Felmesztelenul, szines hajjal, telivarrva, orrban, szajban piercinggel megjelenni cool, zokni szandallal gaz.
Nem baj, ha sik hulye vagy es 80as az iq-d, de zokni szandal komboval ne jelenj meg.... aha, ok.
2 azonos nemunek felnevelni a gyereket rendben van, de a zokni-szandal az necces.
Hat beteg egy vilag ez.

Stílusficam 2016.09.27. 18:19:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A férfi szőrős láb egyébként szexi.. csak az öltönynadrág alól ne lógjon ki, az nem szexi :)

Stílusficam 2016.09.27. 18:25:54

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Nem baj, ha kilóg a zokni a sportcipőből, csak legalább a színe ne üssön el teljesen a többi ruhától..

És igen, ebben van valami, hogy higiénikusabb a cipő zoknival, de igaziból feltalálták már a titokzoknikat is, és egyáltalán nem kényelmetlen, ha megfelelőt választunk..
Egyébként én például egy nőt se látok szandálban meg zokniban mászkálni az utcákon, akkor most semelyik nő nem foglalkozik a higiéniával, amikor szandált vesz fel?

És tény, hogy a nejlon térdharisnya nem igazán szexi.. az egyik haverom úgy hívja, hogy "vágyűző", valószínű ez női kategóriában is megérne egy külön cikket.. biztos vannak olyan dolgok, amit a pasik sem szeretnek a nőknél..

Janossz 2016.09.27. 18:38:14

Nagy ajándéka az életnek, ha valakinek mások zokniviselési szokásai jelentik a legnagyobb problémát.
Harminc éve is zoknival viseltem a szandált, és ha tudok menni még, húsz év múlva is úgy fogom. És egyetlen divatmajom sem fogja megmagyarázni nekem, hogy ez nagyobb gáz lenne, mint a délutánra retkes sarok.

gyedmaróz 2016.09.27. 18:41:42

Én azért veszek szandálhoz zoknit, mert anélkül szar!
Aki trendi módon anélkül hordja, az meg szívjon!
És vegyen hozzá visszafordított baseball-sapit, az is kurva jó,
felszívja a szembe csordulni készülő verejtéket a tarkóján.

5perc 2016.09.27. 18:44:32

A szandál minden formában ultragáz (nőkön is), ahogy a papucs is csak minden százezredik embernek áll jól az utcán, de magánügy, ődolga.
De
"Ha valaki rövidgatyában nyomul...a fekete cipőhöz nem veszünk fel fehér zoknit,"
Ez egy teljes tévedés: egy feles fekete sportcipőhöz a közepes szárú fehér sportzokni megy a legjobban.
A feketéhez-feketét követelés az önálló gondolkodás hiánya, a fantáziátlanság biztos jele. Ezekhez az emberekhez nem kell igazodni, fortyogjanak csak.

moonshadow 2016.09.27. 19:01:00

Cipőhöz ne vegyek fel zoknit, csak mert rövidnaci van rajtam? Elmentek ti a picsába!

Venesz 2016.09.27. 19:47:46

Nem értem a zokni-szandál problémát. A cipőboltban nem lehet meztélláb próbálni sem cipőt, sem szandált, nem véletlenül. Én zokni nélkül csak papucsot hordok, de azt is csak akkor, ha éjjel bele kell bújjak, mert vagy inni megyek, vagy ellenkezőleg.

Advanced Flight 2016.09.27. 19:55:19

Sok proli hogy felhördült XDXD

Jó isten, ez egy stílusblog. Bár kicsit "parancsolós" stílusban van megírva, eléggé nyilvánvaló, hogy nem beleszólás vagy utasítás a lényege. Ezekben a dolgokban a bloggernek igaza van, nem stílusos/ízléses/divatos a zokni-szandál kombó, ahogy a rövidnadrág-hosszú zokni párosítás sem. Ez nem azt jelenti, hogy Ti ne hordhatnátok ilyet, sokan hordanak is, de ettől még nem lesz szép vagy ízléses.
Fingani sem tilos, de ha társaságban csinálod hangosan, bunkónak leszel elkönyvelve.
Esküvőre sem tilos melegítőben-sportcipőben menni, de össze fognak súgni a hátad mögött.
A tetoválás sem tilos, de egy ismerősöm most ezért nem kapott meg egy állást, mert az interjún meglátták és le is írták a csajt azzal a lendülettel.
Még lehetne sorolni, de az öltözködési szabályok az illemszabályokkal együtt sokezer éve meghatározzák az emberi társadalom, együttélés kereteit; azzal, hogy mi van rajtad és azt hogyan hordod, rengeteg információt küld rólad a külvilág felé, és a zokni-szandál kombó nem a kifinomult, stílusos úriember képét vetíti. A hivatalnokok, üzletemberek sem véletlenül hordanak öltönyt.....

eßemfaßom meg áll 2016.09.27. 20:47:59

@Advanced Flight: szerintem meg te meg a blogger nem ízléses és akkor mindenki elmondta a véleményét :)

Tökönrúgott Feleségek 2016.09.27. 20:57:34

@Advanced Flight: Az utolsó bekezdésedben kissé kevered az illem- és öltözködési szabályokat a divatstílusokkal :)

Tökönrúgott Feleségek 2016.09.27. 20:59:17

@Advanced Flight: Ja, és szerintem a tetoválás gusztustalanabb (és egy életre szól majdnem mindig), mint a szandál+zokni kombó!

Tökönrúgott Feleségek 2016.09.27. 21:02:04

2.a. már a gyomrom is kifordul a gondolattól, hogy cipőt zokni nélkül felvenni! Bár látom , egyeseknek épp az ellenkezőjétől :) ízlések és pofonok...

Neo07 2016.09.27. 21:37:41

Zoknifób divat- és véleménydiktátor a blogíró. Cipőt zokni nélkül? Az eszem megáll. (A szandál zokni nélkül csak és csak akkor jó, ha kánikula van, amúgy menjenek a francba az ilyen zoknifóbiásak.)

nyu 2016.09.27. 21:41:19

Barna szandál fehér zoknival az nem német népviselet?

Neo07 2016.09.27. 21:43:02

@Tökönrúgott Feleségek: "...tetoválás gusztustalanabb..."
Teljes mértékben egyetértek veled. Bezzeg a tetoválások gusztustalanságáról soha egy cikket nem olvasok a blogoszférában...

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.09.27. 21:43:59

Mekkora hülye picsa vagy, tuti hogy vénlány maradsz.

Doryyka 2016.09.27. 21:47:30

@Stílusficam: valamelyik nap titokzoknit húztam (ahogy valaki fentebb irta, ezt a lábujjakat a sarokkal összekötős fajtát, vastagabb pamut, nem nejlon, szin kb egyezett a cipővel), de a rohadék balerinámból körbe mind kilógott :(. Mivel sos kellett induljak és a buszt nem késhettem le, lesz@rtam...

Sandor Akarki 2016.09.27. 23:40:55

"A zokni szandállal nem menő…"
De igen.

Sandor Akarki 2016.09.27. 23:44:50

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "Húzok a nagy lábujjamra egy pamutkotont?"
Mega-ROFL!

Advanced Flight 2016.09.28. 00:06:23

@Tökönrúgott Feleségek: nem én keverem, hanem keveredik az magától is. Persze itt mindenki hatalmas egyéniség és direkt nem vesz fel olyan ruhát, ami divatos, de valahogy senkin nem látok pl. tógát, pedig nyáron mennyivel praktikusabb lenne; sőt, az igazán logikus az lenne, ha a férfiak hordanának szoknyát, ami nem nyomja és melegíti a heréket, mint pl. egy szűk farmer. De valahogy ezt egyik nagyszájú sem vállalja fel, akiket pedig szigorúan csak higiéniai és kényelmi szempontok vezérelnek :-) csak azt nem veszik észre, hogy ők is igazodnak, alkalmazkodnak, pusztán szar az ízlésük. Ebbe kár valami nagy önmegvalósítást belelátni, ez csak önmaguk megnyugtatására jó.

bbwd 2016.09.28. 00:19:41

ez a nagy zokniutálat csak az utóbbi 10-15 eredménye, addig pont leszarták...

divat ez is, mint a csupasz punci, majd elmúlik

bbwd 2016.09.28. 00:21:44

@bbwd: azaz 10-15 év eredménye

Advanced Flight 2016.09.28. 00:25:03

Egyébként pedig:

1. Nem kell zokni nélkül hordani a zárt cipőt: nem tudom, mi a baj a pamut titokzoknival azon kívül, hogy nem hagy egy ocsmány csíkot a lábszáron körbe.

2. Ha olyan meleg van, hogy szandált hordunk, minek bele zokni; ha nincs elég meleg, akkor meg vegyünk fel zárt cipőt.

3. Olyan lehetőség is van, hogy dorkó vagy balerinacipő esetén kivehető, mosható betétet alkalmazunk, és kecske-káposzta. Körömcipőt valóban nem szerencsés mezítlábra húzni, bár ez erősen függ a cipő fazonjától, anyagától; egy elöl kicsit nyitott, mattabb darabnál még elmegy.

Advanced Flight 2016.09.28. 00:28:09

@eßemfaßom meg áll: nem tudom, feltűnt-e, de nem rólunk, hanem öltözködési tanácsokról volt szó. Természetesen mondhatod azt, hogy a szandál-zokni együtt viselve roppant ízléses. Sőt, azt is mondhatod, hogy a Győzike sorozat bármelyik tetszőleges darabja sokkal magasabb filmesztétikai minőséget képvisel, mint mondjuk a Szarvasvadász c. film; persze ettől még egyik állítás sem lesz igaz, de a véleményedhez kétségtelenül jogod van :-)

5perc 2016.09.28. 00:38:23

@Advanced Flight:
"nem stílusos/ízléses/divatos a zokni-szandál kombó, ahogy a rövidnadrág-hosszú zokni párosítás sem.......az öltözködési szabályok az illemszabályokkal együtt sokezer éve meghatározzák az emberi társadalom, együttélés kereteit"
Na persze, a rövidnadrág-hosszú zokni párosítás ellenjavallata több ezer éves és a stílus és az évente többször változó divat ekvivalens szavak.
Olvasom a lauren blogot is, ahol minden képen ugyanaz a zsáner faszi (különböző férfiak) ugyanúgy van felöltözve, ami a szerzőnek bejön.
Mintha a divatszakma kicsit erőszakosan uniformizálná az embereket a fogyasztás érdekében.

Mentol frász 2016.09.28. 08:19:06

Kedves Posztoló,
Ajánlom figyelmedbe a hozzászólásokat!
Van élet a zoknin túl!

Stílusficam 2016.09.28. 09:03:29

Sziasztok,
Az öltözködésünkkel kifejezünk valamit.. ahogy a divatszociológia tanárom is mondta: „A télikabátot azért vesszük fel, hogy ne fagyjunk meg, de anélkül nem lehet rajtunk egy télikabát, hogy ne fejezzünk ki vele valamit…”
Mindannyian felöltözünk reggelente, ezért úgy gondolom ez a téma mindenkit érint.. Van, akit érdekel, hogy hogy néz ki és van, akit más dolgok érdekelnek.
Én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy igenis vannak olyan dolgok, amikkel stílusosabb lehet a megjelenésünk, és erre érdemes odafigyelni, ha valakit esetleg érdekel.. Az írás stílusa pedig azért lett ilyen, mert úgy látom, hogy itthon csak ilyen formában mennek át az üzenetek (sajnos). 1-2 hete írtam egy cikket a témában, ami szintén index főoldalon volt, és egy hozzászólást sem kapott, pedig 9 ezren olvasták. Most hogy kicsit pikírtebb lett a hangvétel, egyből ömlenek a kommentek.. érdekes :)
Amúgy a hozzászólások alapján úgy látom, hogy akit nem érdekel a téma, valahogy az is elolvasta a cikket, mert lassan 12 ezres látogatottságnál tartunk. És ennek azért örülök, mert igenis fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy a megjelenésünk fontos, és tehetünk úgy, mintha ez csak külsőség lenne, de mégsem az, mert ez alapján mindenki megítéli a másikat, ha bevalljuk, ha nem. Járva az utcákat, meg kellett állapítanom az elmúlt időszakban, hogy az emberek iszonyúan elhanyagolják magukat, és nem azért mert nincs rá pénzük, hanem pont azért, amit Ti is írtok, hogy nekem aztán ne mondja meg senki, meg hogy azt veszek fel, amit akarok.. vagy egyszerűen mert érdektelennek tartják ezt az egészet.. De más országokban stílus és a divat a kultúra része, sajnos ez nálunk nem így alakult, de jó lenne, ha ezen a téren is tudnánk fejlődni a jövőben.
Úgyhogy igen, lesznek még hasonló cikkeim, mert abban szeretnék segíteni, hogy az emberek hogyan nézzenek ki jobban, és hogyan érezzék jobban magukat a saját bőrükben.. és ha csak egy ember is megváltoztatja a zokniviselési szokásait azáltal, hogy elolvasta az írást, nekem már akkor megérte :)
Na szép napot :) Legyetek csinosak :)

eßemfaßom meg áll 2016.09.28. 12:23:17

@Advanced Flight: ízlésességről beszéltél az meg nem egy objektív fizikai törvény, hanem egy szubjektív valami vagyis rólunk szól.

eßemfaßom meg áll 2016.09.28. 12:27:40

@she_wolf: "hanem a művészien kivitelezettekre, amit a tulaj a megfelelő helyre varratott ki."

Nincs olyan, hogy művészi tetoválás.

dr. mesterséges színezék 2016.09.28. 13:53:49

Két dolgot megígérhetek:
az egyik az, hogy huszonegykét fok felett nem veszek fel zoknit a szandálhoz.
A másik pedig az, hogy kevéssel alatta, amikor szél vagy eső még nem indokolja, hogy cipőt hordjak, akkor felveszek zoknit a szandálhoz.

A harmadik, amit szintén ígérek, hogy mentőt hívok ahhoz, aki ezt látva agyvérzést kap. Nem részvétből, csak reflexből.

bElannaTorres 2016.09.28. 16:13:19

Szerintem semmi baj nincs a zoknival, nem is értem miért kell ennyire kiakadni emiatt. Sokkal rosszabb a büdös láb. Sokszor én is papucsban járok simán felveszem hozzá a zoknit, még jól is néz ki.
De ilyenek szerint mint a cikkíró ez az igénytelenség. Szerintem meg az az igénytelenség, amikor valaki nem szokott gondolkozni. Teszi a dolgát, a beszélgetései jelentések. Sokkal unalmasabb számomra egy ilyen ember, és inkább megyek a zokni szandálhoz beszélgetni egy kicsit, hátha vele lehet :D

metal · http://electric.blog.hu 2016.09.28. 16:13:19

@Advanced Flight: "eléggé nyilvánvaló, hogy nem beleszólás vagy utasítás a lényege."

De kurvára az a lényege! A blogger leírta, hogy mindenki hülye, csak ő tudja pontosan, hogy hogyan kell felöltözni.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2016.09.28. 16:13:19

@Stílusficam: "divatszociológia TANÁR".... most már értem.

Kiscsillag, itt az emberek, akik vették a fáradságot és kommenteltek, 95%-ban a zokni mellett érveltek. Elsősorban annak egészségügyi higiéniás indoka miatt, még voltak páran, akik a kényelmet (vagy a zokni hiányának kényelmetlenségét) nevezték meg.

A nickek és a szöveg stílusa alapján főleg férfiak érezték magukat érintettnek.

Igen, ők azt vesznek fel, amit akarnak, és nem, nem fognak 10 centis sarkú cipőt húzni csak azért, mert néhány tervező tavaszi-nyári kollekciójában, vagy néhány blogbejegyzésben azt látják, hogy jövőre a férfiaknál az lesz a menő, és egyébként is, a középkorban is ilyet hordtak.

És nem, nem fognak a zokniról lemondani, csak mert neked személy szerint nem tetszik. Vagy sokaknak nem tetszik. Nem tetszeni akarnak, nem önkifejezni akarnak, a ruha egy használati tárgy náluk, funkciója van, és ez dönt el mindent.

Az, hogy a "zemberek majd jól megítélik" pont semmilyen, értsd _sem-mi-lyen_ relevanciával nem bír, ha nekik a Körüt pora bassza a lábujjközüket zokni nélkül, akkor zoknit fognak húzni. Mert az meg pont bír relevanciával.

Esetleg ha már tényleg van divatszociológus tanárod, akkor vesd fel neki, hogy a könnyűipari technikumból kiszabadult önmegvalósító rongyhegesztők világán túl bizony vannak ilyen öltözködési introvertáltak, akik kurvára semmit nem akarnak kifejezni azzal, hogy felvesznek egy télikabátot, azon kívül, hogy kifejezetten hideg van aznap. Lehet, hogy ott furcsa lesz ezzel a jelenséggel szembesülni, viszont az emberiség túlnyomó többségének (értsd, a nem rongyhegesztőknek) ez az alapállása. Csak a ti elefántcsont-tornyotokban "kell" mindent "kifejezni" - meg is lehet nézni, hogy mennyire van például szinkronban egy divatbemutató, meg az utcán valóban hordott ruházat.

És nem, ez nem olyan, mint az autóknál a concept. Az egy jövőkép, funckiókban, technológiában legalább annyira, mint formavilágban. A divatbemutatókon viszont a valósággal összeegyeztetlen mértékben eltúlzott anyag-szín-formavilágot látunk, ami művészetnek akar látszani, de egy olyan iparművészeti ágnál, mint a divat, a funkciónak kellene hangsúlyosnak maradni.

És akkor visszaértünk a divat mindennapjaihoz, meg az olyan örök clickbait témákhoz, mint a zokni-szandál, a háromnegyedes rövidnadrág, a hasitasi, a lazacszínű (férfiül: rózsaszín) ing , meg az autóstáska és társai. Lehet ezek ellen egyfajta keresztes hadjáratot vívni (miért is?), csak épp semmi értelme. Főleg azért, mert az ilyen "stílusficamban" érintettek pont nem stílusblogokat olvasgatnak, vagy ha igen, akkor csak az alacsony vérnyomásukat kezelik vele, jól felkúrják rajta az agyukat, aznap eggyel kevesebb kávé is elég.

A divat: közmegegyezés. A jobb kinézet: szubjektív. A zokniviselés: magánügy.

encir 2016.09.28. 16:13:19

@Stílusficam: Úgy látom, 99,9 -00,1 az arány a zokniviselés javára. Éljen!!

A mai világ már csak olyan, hogy mindenki összevissza öltözködik, és kijelenti, hogy az a stílusa. Nyilván van egy általánosan többé-kevésbé elfogadott ünnepélyes öltözködési mód, amit tárgyaláson, ünnepségen, színházban alkalmazunk, de azon meditálni, hogy hétköznap az utcán miért hord valaki zoknit szandállal és ezen borzongani - még jó, hogy el nem ájultál - enyhén szólva nevetséges.
Végül is kiállhatnál a Gucci-divat mellett is, milyen szép lenne, ha így járnánk-kelnénk a körúton és a divatdiktátorok tapsikolnának örömükben. Iszonyú csinosak lennénk, hát hiszen Alessandro Michele már csak tudja, mi a "stílusos öltözködés".

she_wolf 2016.09.28. 16:13:19

@Stílusficam:
"...
abban szeretnék segíteni, hogy az emberek hogyan nézzenek ki jobban, és hogyan érezzék jobban magukat a saját bőrükben.."

Ez mindenképpen elismerésre méltó igyekezet. Csakhogy ennek azzal kellene kezdődnie, hogy az ember belenéz a tükörbe, és egy idegen szemével tart önvizsgálatot.
Továbbá tisztában van alapvető illemszabályokkal, dress code-okkal.
Ehhez vajmi kevés az, hogy szandi-zokni nem menő, bocs!:)

"Most hogy kicsit pikírtebb lett a hangvétel, egyből ömlenek a kommentek.. érdekes :)"

Egyáltalán nem érdekes. Mert nem a pikírt hangvétellel volt (legalábbis nekem) gond, hanem azzal, hogy stílusdirigensként kinyilatkoztatsz (ráadásul higiénés szempontból kifogásolható tanácsot adsz), pedig a divat és a stílus ennél jóval sokoldalúbb:)

Gyanítom, hogyha leírnám neked hogy hány éves vagyok, hogy nézek ki (size included), kapásból olyan outfitet állítanál nekem össze, amit valószínűleg nem viselnék, és minimum jóindulatúan megmosolyognám:)
Pedig a környezetem szerint az egyéniségemnek megfelelő stílusú ruhákat, cipőket viselek, amelyek illenek hozzám.
Ja, a férjem is!:D

goodjohnwin 2016.09.28. 16:13:19

Annyira szánalémas, hogy az önjelölt stílusdiktátor blogger éppen akkor áll neki kielemezni az átlagemberek zokniviselési "kihágásait", amikor a nagy/feltörekvő divatházak éppen a zoknival játszanak már egy ideje, és a szandál+zokni kombótól sem riadnak vissza, egyéb extrémitásokról nem is beszélve.
Mi lenne, ha inkább őket próbálná a jóra nevelni, kedves Stílusficam? Ja, hogy designereket szidni az ciki divatmániás körökben? A nép egyszerű gyermekeit (akik magasról leszarják a fennkölt divatszabályokat) bezzeg lehet fikázni? És, amúgy mi értelme? Kevés volt a kattintásszám és jól jött egy kis címlapos provokáció?
Röhej, amit csináltok.

martineden 2016.09.28. 16:13:19

@malactulaj: Nem, sot azt kell valasztani.A zokninak a nadrag szinehez kell passzolnia , nem a cipohoz.A blogger hulyesegeket ir.

öreg baka nem rakéta 2016.09.28. 16:13:19

Felsejlik előttem a szandálos NDK túrista:)
Na, meg a zokni nélküli, retkes lábú ízlésdiktátor...................

she_wolf 2016.09.28. 16:13:19

@Stílusficam:
Esetleg benyelte a blogmotor amit írtam neked? Mert szeretném inkább ezt hinni, mint azt, hogy moderáció áldozata lett.

pigulla 2016.09.28. 16:13:19

Megint egy okostojás nő ha jól olvastam.
"1. A zokni szandállal nem menő…
2. Ha valaki rövidgatyában nyomul, akkor lehetőleg a cipőhöz ne vegyen fel zoknit,
+1. Bónusz pont, bár ez nem zokni, hanem már cipőtéma.. Ha valaki vesz egy új cipőt, akkor alapból ne legyen olyan kulturálatlan, hogy egy megbeszélés közepén úgy teszi keresztbe a lábát, hogy az egyiket a másikra fekteti keresztbe.. szerintem ez tiszteletlenség a többiekkel szemben.."

Ezeket most akkor ki is az a felkent aki mindenkinek megmondja mi a frankó? De a szerző a palacsintát feltekerve, biztos nem késsel és villával eszei otthon szerintem.

dr. mesterséges színezék 2016.09.28. 16:13:19

@Advanced Flight: "2. Ha olyan meleg van, hogy szandált hordunk, minek bele zokni; ha nincs elég meleg, akkor meg vegyünk fel zárt cipőt. "

Mé?

dr. mesterséges színezék 2016.09.28. 16:13:19

@Stílusficam: "Úgyhogy igen, lesznek még hasonló cikkeim, mert abban szeretnék segíteni, hogy az emberek hogyan nézzenek ki jobban, és hogyan érezzék jobban magukat a saját bőrükben.."

Baromi jól érzem magam a bőrömben, otthon és a munkahelyemen egyaránt, és azon túl is. (Hogy te jól éreznéd-e magad ezekben a körökben, az a te problémád.) Ha rád hallgatnék, pont kevésbé érezném magam jól. Ettől persze ne fogd vissza magad, a misszió az misszió!

Mad Mind 2016.09.28. 16:13:19

@Advanced Flight:
A stílus épp úgy változik, mint ahogy a szél fúj. Egyik nap stílusos buggyos nadrágban mászkálni, másik nap csak a skinny jeans a menő. Lehet tanácsot adni, de a stílust ott is meg kéne őrizni.

Mad Mind 2016.09.28. 16:13:19

@Stílusficam:
Egyébként attól, hogy pár "okoska"kitalálta, hogy nem stílusos zoknit venni a szandáloz, még soha senki nem tudta megmagyarázni, hogy miért jó? Mitől néz ki jobban egy összegörnyedt benőtt köröm látványa egy zokninál?
Mitől szebb a ronda koszos sarok, mint egy sötét zokni, amin nem látszik semmi?
Lehet divatdiktátorkodni, de ha csak a "Majdénmegmondomerténjobbantudom" van mögötte, addig ellenkezés lesz.

sarocker 2016.09.28. 16:13:19

First world problem...

Taknyosvarju 2016.09.28. 16:13:19

Hahaha, ember huzd mar ki a karot a seggedbol.
Mellesleg a no letemre siman hordok szandalt zoknival, kirandulni is, varosba is, kenyelmes es praktikus. Csinis vaguok, magas, fiatal es macskam van ;)

Novák Aircraft Ferencné 2016.09.28. 16:13:19

Szerintem a férfiaknál a zokni-szandál párosítás szexi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.28. 16:41:18

Már egyszer kérdeztem, de nem jött válasz. Szóval mi a baj a zokni-szandál kombóval? Szeretnék megvilágosodni.

Novák Aircraft Ferencné 2016.09.28. 19:25:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én se értem. Sztem tök helyesek benne a férfiak nyáron.

dr. mesterséges színezék 2016.09.28. 22:31:30

@csentecsa: Jusson eszedbe, hogy ha a vonaton Cheyenne szandált viselt volna, nem ütött volna lyukat a lábbelijén a lövedék. Hogy ne legyen triviális, hogy fegyvert lógat le a tetőről, nyilván zokniba kellett volna dugni a coltot.
A praktikum diadala.
QED
süti beállítások módosítása