Nézz csak ki az ablakon, igazi Tél van...
2017. január 13. írta: Stílusficam

Nézz csak ki az ablakon, igazi Tél van...

így hát nézzük milyen a Tél évszaktípus :)

 

Az évszakelméletről már korábban meséltem Nektek, itt megtaláljátok. No de nézzük kicsit részletesebben, hogy mire is kell figyelni a színeknél.

Mikor áll jól egy szín?

  • Kiemeli az arcodat, ragyogó lesz a tekinteted, az arcbőröd egyenletesebb
  • Harmóniában vagytok, nem a színt látod, hanem magadat a színnel
  • Szemed színe/szád színe hangsúlyosabb

Mikor áll rosszul?

  • Sápaszt, egyenetlenné teszi a bőr felületét
  • Karikásak lesznek a szemeid, jobban látszódnak a ráncaid
  • Csak a színt látod és nem az arcodat

 

Nézzétek csak mennyit számít, hogy valaki a jó színeket választja-e!

1_kep_jo_es_rossz_szinekben.jpg

Mikor az egyik barátnőm eljött hozzám színtanácsadásra, akkor az első mondata az volt, hogy „Na jó, én ősszel születtem, és amúgy is barna a hajam, akkor én ŐSZ típus vagyok ugye?”

De nem, ez nem így működik. Az, hogy valaki mikor született, vagy csupán a hajunk színe nem meghatározó e tekintetben. Minden típusnak vannak főbb jellemzői, karakterjegyei, megjelenési sajátosságai. Mivel amúgy is fogcsikargató hideg van odakint és hatalmas pelyhekben esik a hó, ma a Tél típusról fogok Nektek mesélni.

 

TÉL évszaktípus

 

Hangulat

Gondoljunk csak egy téli táj képére! Mi jut először eszetekbe? Hófehér táj, fekete és szürke fák, olvadáskor locs-pocs, vakítóan világoskék ég. Ha megjelenik egy-két szín, akkor az rendkívül hangsúlyos, szinte átütően éles. Ha télen készítetek egy fényképet, akkor a hideg és a pára hiánya miatt tisztán, élesen látszódik minden a képen, annyira markánsan, szinte elvágólag látunk minden színt ilyenkor.

2_kep_hangulat.jpg

Karakter

Ez az intenzív kontrasztos jelleg a TÉL típusú nőkre is igaz, mindig az erőteljes ellentétek teszik Őket különlegessé. Személyiségükben is megjelenik a kontrasztosság, tipikus „drámakirálynők”, jellemző lehet rájuk a gyakori hangulatváltozás, egyszer fent, egyszer nagyon lent vannak. Igazi dívák, elérhetetlenek, hűvösek, általában nagyon határozott, céltudatos nők, akik tudják, hogy mit akarnak az élettől, és azt előbb-utóbb el is érik.

Megjelenés

Haj: sötétbarna, fekete, ősz vagy ezüstös platinaszőke.

Szem: mindig nagyon hangsúlyos a szemük a tekintetükben, tiszta, vakító, élénk, villanó, tiszta kontraszt és fehér szemfehérje jellemzi. Színe lehet világoskék, kék, zöld vagy sötétbarna (szinte már fekete).

Bőr: jellemzően hófehér porcelán, vagy hűvös kreol barna színű.

Színek

Általában nagyon éles, erős, tiszta, hideg színek társulnak a „telekhez”. Kizárólag ezen a típuson mutatnak jól az intenzíven élénk, tiszta, már-már vibráló színek, melyek más típusokat jellemzően túlharsognak. A fekete-fehér színek kombinációja csakis a TÉL típusoknak ajánlott. Míg másokon olcsó, iskolás ünneplőruha hatást kelt, addig Ők igazán ragyognak benne.

Személy szerint én nem értek egyet azzal, hogy a TÉL típusú nőkön a sötét színek állnak a legjobban, hiszen egy hófehér, vagy egy világoskék ugyanúgy kiemeli a vonásaikat, szinte tündökölnek benne. Sokkal inkább fontos egy Tél típusnál a megfelelő kontraszt megtalálása, a színek ilyenfajta játéka.

Jellemző ékszere: gyémánt, ezüst

A „telek” legjobb színei a tiszta, hideg kékek, lilák, rózsaszínek, a fekete, a szürke, a hófehér, de például egy ferrari piros is rendkívül jól mutat rajta.

3_kep_szinskala.jpg

ALTÍPUSOK

Minden évszaktípus esetében megkülönböztetünk a külső jegyeik alapján három altípust is a szerint, hogy mely másik évszaktípushoz állnak a legközelebb.

TISZTA TÉL (Tél-Nyár)

Tipikus Hófehérke, rikítóan kék szemekkel, és fekete hajjal.

4_kep_tiszta_tel.jpg

VILÁGOS TÉL (Tél-Tavasz)

Figyelemfelkeltő a megjelenése, általában kirívóan világoskék szemekkel, és platinaszőke vagy mélyfekete hajjal.

5_kep_vilagos_tel.jpg

SÖTÉT TÉL (Tél-Ősz)

Igazi délies, egzotikus díva, jellemzően fekete hajjal, és sötétbarna, méregzöld vagy fekete szemekkel, sötétebb tónusú bőrszínnel.

6_kep_sotet_tel.jpg 

Te is ebbe az évszaktípusba tartozol? Írd meg a Stílustréner facebook oldalán Nekünk :)

 

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr9412122939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása