Ne fagyjatok meg!
2017. január 10. írta: Stílusficam

Ne fagyjatok meg!

- avagy hogyan öltözzünk stílusosan mínusz 10 fokban?

Jó tudom, hogy terjed a neten, hogy a finnek mínusz 10-ben még csak hosszú ujjú pólót húznak, meg hogy a Finn hadsereg mínusz 50-ben még elhalasztja a téli túlélő gyakorlatát a gyenge időjárásra hivatkozva… no de azért valljuk be, hogy szabályosan könnyfakasztó hideg van és mi azért mégsem vagyunk hozzászokva az ilyen cudar időhöz…

Mégis mit viseljünk ilyen időben?

15941249_1757886537864751_7851989489262580216_n.jpg

Ez sem lehet egy rossz megoldás.. de azért érdemes talán kicsit szofisztikálni a dolgot :)

Felhívom a 16 éves lányok figyelmét arra, hogy lehetünk úgy is csinosak, hogy rendesen fel vagyunk öltözve... (habár őszintén szólva 16 évesen engem se nagyon érdekelt, hogy mit mondanak a „felnőttek”…)

 

Néhány praktikus tanács, hogy mire figyeljünk ilyen időben az öltözködésnél:

 

  1. Sál, sapka, kesztyű

Tudom, a sapka/kalap nem mindig fér bele mindenkinek… DE! Vannak már olyan darabok, amik egyrészt nem nyomják le a hajunkat, másrészt kellően stílusosak is. Mindenképpen védjük ilyen időben a fejünket valamivel! Akár egy kapucni is jó megoldás lehet, ha bélelt, de javaslom inkább a külön fejfedőt… 

  1. Meleg thermo harisnya bármi alá

Sokszor kérdezik tőlem, amikor leggings-ben járkálok ilyentájt, hogy „Te nem fázol így??!” És mindenkinek elárulom a nagy titkot.. A megoldás a jó meleg thermo harisnya, van akár 200 denes, belülről polár hatású verzió is, na az olyan mint egy kályha.. sokkal melegebb tud lenni, mint egy farmer, ráadásul mivel feljön teljesen a derekunkig, így nagyon jól védi is azt.

  1. Derékmelegítő

Nagyon praktikus tud lenni, főleg akkor, ha a kabátunk nem térdig ér, hanem rövidebb fazonú. Rengeteget számít, hogy a derekunk biztonságban van, és ebből is vannak thermo változatú darabok. 

  1. Réteges öltözködés

Igen, sokszor halljuk ezt, de tényleg javaslom, hogy minden alá húzzatok egy hosszú derekú pántos trikót, és egy hosszú ujjú pamut felsőt, erre jöhet még egy meleg pulcsi, alá egy blúz, ha fázósabb típusok vagytok, majd a kabát. Felülről lefelé is tudtok vetkőzni, de bárhogyan variálhatjátok a rétegeket. 

  1. Melegen bélelt kabátok

Szövetkabátokat csak akkor viseljetek, ha meleg és rendesen bélelt. Több olyan lányt látok az utcákon, akik a vékonyabb jellegű, most nagyon divatos átlapolós kabátokat hordják, de ezek nagyon vékonyak, enyhe téli időt még talán kibírnak, de a mínusz 10-ben már meg fogtok fagyni bennük. Ha nem elég meleg a szövetkabátod, akkor Inkább a pufi jellegű, steppelt tollkabátokat, vagy a jó meleg irhakabátokat javaslom.

Nézzünk néhány példát a tökéletes öltözetre ilyen időben:

 

Laza, szaladgálós verzió:

 1_2.jpg

Finom, nőies verzió:

2_1.jpg

 

Business casual verzió

3_2.jpg

 

Ne feledjétek, a Stílus mindig a részletekben lakozik.
Sok kitartást kívánok mindenkinek, és higgyétek el, a Tavasz már közeleg... ;)

A Stílustréner facebook oldalán minden nap praktikus öltözködési tippeket kaphattok, kövessétek az oldalt, hogy ne maradjatok le semmiről :)

Ha pedig megfogadtátok, hogy 2017-ben változtattok az életeteken, akkor érdemes egy stílustanácsadással indítani, a Stílustréner oldalon tudtok jelentkezni.

 

Képek: Pinterest, Polyvore

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr8212115245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása