Mintha Rád öntötték volna!!!
2016. november 11. írta: Stílusficam

Mintha Rád öntötték volna!!!

..tartja a régi mondás.. és valóban, mindenkinek van egy-két olyan ruhadarabja, amiben mindig sikere van.5.jpg

És hogy ezt miből érezzük?

  1. több bókot kapunk, mint általában,
  2. az ellenkező nem képviselői kedvesebben mosolyognak ránk az utcán,
  3. az azonos nem képviselői pedig élnek-halnak a kíváncsiságtól, hogy „bocsi, de ezt a ruhát hol vetted??”

Ismerős? :)

És azt is tudjátok, hogy miért pont ezek azok a darabok, amik minden alkalommal osztatlan sikert aratnak?

Tudjátok, hogy mire kell figyelnetek ruhavásárlásnál, hogy egy örök darabot vegyetek, és később ne csak a gardróbban lógjon úgy, hogy egyszer sem volt rajtatok?

Nézzük meg az 5 legfontosabb íratlan szabályt, amire figyelnetek kell a ruhaválasztást illetően!

 

1. Megfelelő színválasztás

Azt ugyan sokat halljuk, hogy nem mindenkinek áll jól például a fekete szín, de ugyanúgy nem mindenkinek áll jól a hófehér sem. Érdemes próbálgatni, hogy mely színek azok, amelyek kiemelik az arcunkat, a szemünk színét, vagy melyekkel működünk leginkább jól együtt. Mindenkinek vannak olyan színei, melyek ragyogóvá teszik és kiemelik, és mindenkinek vannak olyanok is, amelyek agyonvágják a megjelenését. Van olyan élénk szín például, ami egyesekhez nagyon passzol, másoknál viszont csak a színt látjuk, ha felveszik, és nem is tudunk közben az arcukra koncentrálni.

Azokat a területeket, amelyeket ki szeretnénk emelni érdemes mindig világos színekbe bujtatni, amelyeket háttérbe szeretnénk szorítani, azt érdemes sötétebb színekbe burkolni. Tehát ha valaki például a képen látható alma alkat, akkor semmiképpen se vegyen fel egy hófehér testre feszülő ruhát, válasszon inkább helyette egy sötétebb színvilágú, test vonalát követő, de mégsem testre feszülő fazont.
1.jpg

 

2. Ha rossz helyen vágod el magad horizontálisan, az nagyon balul tud elsülni.

A lenti két képen ugyanaz a nő látható, a bal oldali fotón a leghátrányosabb, a jobb oldalin a legelőnyösebb szabásvonalú ruhákban. Most úgy őszintén, szerintetek hány kilóval tűnik könnyebbnek a második képen?

6.jpg

Iszonyú durva különbségek érhetőek el csak azzal, hogy megfelelő helyen vágjuk keresztbe magunkat:

Egy csípőben szélesebb nőnek például nem áll jól, ha pont csípővonalon vágja keresztbe magát, hiszen azzal pontosan oda irányítja a figyelmet.

A szoknya hossza megint csak nagyon meghatározó tud lenni, ha valaki csípőben erős, viszont szépek a lábai, akkor azt kell kiemelni.

 

 3. Hagyjuk már ezeket a bő fazonokat!

Sokszor futok bele abba, hogy az „ápol és eltakar” elvet követve egyesek csakis bő fazonú, hatalmas méretű ruhákban tengetik napjaikat. Ez igencsak nagy hiba!!

Persze azt sem mondom, hogy húzzunk sztreccsnadrágot és testre feszülő bodykat, de igenis mutassuk meg azt, ami szép rajtunk..

Mindenkinek inkább a test vonalát követő, de nem testre feszülő ruhákat javaslom.

A lenti képeken is óriási a különbség a "két nő" között, ugye? És ez csak a szabásvonalnak köszönhető... 
3.jpg

 

4. A hosszanti vágások mindig hosszítanak
4.jpg

Így például ha felveszünk egy test vonalát követő kardigánt vagy blézert, amelyet nem gombolunk be, az nyújtja az alkatunkat.

De jól látható az is, hogy egy megfelelően hosszú nadrág is sokkal jobban tud állni, mint egy pont a boka alatti vonalig érő fazon.

Bár a képen nincs ilyen példa, mégis tuti tipp, hogy ha a felső testrészt szeretnénk megnyújtani, akkor egy hosszú nyaklánc is csodákra képes.

 

5. De mégis.. Hol a derekad?

Sokszor látom azt a mellényúlást is, hogy akár még jó alakú, fiatal lányok is teljesen elviszik rossz irányba az alkatukat egy ilyen manőverrel…

5.jpg

Tűrjük be a blúzt vagy pólót! Nadrágnál még talán meg is bocsátható a történet, hiszen ezzel a lábakra tudjuk irányítani a figyelmet, és ha éppen ez a cél, akkor jól sikerülhet a szett.. Na de egy midi szoknyánál? Nem igazán javaslom.. Látjátok a különbséget?

Fontos az is, hogy ősszel és télen egy kabáttal ugyanúgy kettévágjuk az alkatunkat, és azt sem mindegy, hogy melyik vonalon tesszük.. Egy ugyanilyen lefelé bővülő szoknyához például soha ne vegyünk fel combközépig érő szűkített fazonú szövetkabátot, nagyon-nagyon bután tud kinézni. Húzzunk inkább rövidebb, derékig érő kabátot, vagy olyat, ami csak kicsit nyúlik lentebb a derékvonalnál, vagy választhatjuk a hosszabb, térdig érő fazont.

 

Apró változtatások, ugyanazoknál a szetteknél, és mégis klasszisokkal jobban ki tudjuk emelni magunkban azt, ami igazán szép. Végül is ez a cél, nem? Megmutatni magunkat a legjobb formánkban, és higgyétek el, mindenkinek megvan a maga szépsége :) Csak észre kell venni a tükörben :)

Vajon a kedvenc ruhátok miért a kedvencetek? Tudjátok már az okát?

 

Lájkoljátok a Facebook oldalunkat, hogy ne maradjatok le egy hasznos öltözködési tippről se :)

 

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr6311949049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása