Angyalok városa
2016. október 18. írta: Stílusficam

Angyalok városa

.. vs. Budapest

szinezd.jpgEmlékeztek a filmre? Nicolas Cage egy angyalt játszik, Meg Ryan pedig egy sebésznőt, az angyal el kezd vágyódni a halandók mindennapjai után, szerelmes lesz, és ezzel mindennek vége… vagy talán csak most kezdődik? :)

Az alábbi képen Nicolas Cage kedves kis barátai tiszta feketében, elmerengve néznek a távoli messzeségbe…

city-of-angels3.jpg

Néha így érzem magam Budapest utcáin én is. Körbenézek és csak azt látom, hogy a legtöbben feketében állnak a megállókban és csak bámulnak maguk elé, vagy éppen a telefonjukkal szórakoztatják magukat. A legjobb, amikor még a fülük is be van dugva, mert azt gondolják, hogy ez így iszonyú menő, pedig szerintem inkább csak azért csinálják, hogy még csak véletlenül se szóljon hozzájuk senki ezen a világon.

Végeztem ma reggel egy nem reprezentatív felmérést a Nyugatinál, melyből kiderült, hogy 100 emberből 81 hord fekete kabátot.

 nyugati.jpg

 

Ezek szerint tehát többségünk fekete kabátban, sötét öltözetben járja az utcákat.. és csak azért mert éppen októbert írunk és ősz van?

Bezzeg tavasszal meg nyáron minden kivirul és mindenki világos, vidám szettekben élvezi a napsütést, és ilyenkor, amikor borús az idő, és szürke minden, mi is beborulunk? De vajon miért csináljuk ezt?

A fekete szín jelentése: erő, tekintély, hatalom, elegancia, formalitás, halál, gonosz, rejtély, depresszió stb.

Talán azért van ez, mert mindnyájan kicsit depressziósak vagyunk ilyentájt? Mindenkinek hiányzik a jó idő, a meleg, a napsütés, a virágok, a mosolygó emberek, a kedves szavak?

Akkor hát le a feketével!! Verjük át a világot, és hordjunk színeket októberben :)

  1. Annyi szép színes kabát van, és persze egy fehér kabát talán nem praktikus a csúszós-mászós időben (bár én most pont ilyenre pályázom..), vannak sötétebb árnyalatú és mégis színes kabátok. Olyan kevesen vállalják be például a királykéket, vagy a bordót, pedig mennyivel izgalmasabb lenne néha.

 kabatok.jpg

  1. Ha belegondolunk, akkor az emberek 90%-ának nem áll jól a fekete szín, ha már mindenképpen ennyire sötétben szeretnénk járni, akkor legalább válasszunk egy sötétkék, vagy egy sötétszürke szettet – a színtípusunknak megfelelően.. (erről majd egy későbbi posztban)
  2. Persze ha semmiképpen nem vagyunk hajlandóak lemondani a fekete kabátról, akkor tegyünk mellé egy világosabb, ütősebb árnyalatú sálat, sapkát vagy kalapot, ami feldobja a napunkat. Ne ragaszkodjunk itt is a sötét, fekete és szürke árnyalatokhoz.
  3. Higgyétek el, ha csak egy kis színt is visztek a mindennapjaitokba, akkor máris jobban fogjátok érezni magatokat. A színek egyben rezgések, hangulatok, energiák, melyek feltöltenek élettel, és jóérzéssel.

 

És hogy visszatérjek a korábbi párhuzamhoz..

Az angyalok élete tökéletes, élnek a fényben (vagy a franc tudja, hogy hol is pontosan), folyamatosan hallgatják az andalító zenét, de egy idő után unalmas lehet élni egy olyan világban, ahol mindig minden tökéletes, de tulajdonképpen nem történik semmi „egetrengető”. Csak kevesen választják azt az életet, hogy feladva mindent, vállalva a kockázatot, átlépjenek a halandók világába.

Pedig kockázat nélkül nincsen igazi élet.

A fekete biztonságos, mindenhez illik, elegáns, stílusos.. mondják. De csak keveseknek áll igazán jól..

Ha csak kicsit akartok kockáztatni, akkor érdemes például azzal kezdeni, hogy nem fekete őszi-téli kabátot vesztek/hordtok idén, hanem mondjuk pirosat, kéket, netán rózsaszínt.. (pasik csak óvatosan :))

És bónusz pont, ha netalántán néha még rá is mosolyogtok egy vadidegenre.. nem azért, mert bármi célotok is van vele, csak azért, mert éppen akkor és ott jól esik :)

Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni
Majd az unokáknak, mikor körbeállnak
Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak
Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!

Stílusficam-mentes, színes, vidám napot Nektek!

 

Ha pedig további stílustippeket szeretnétek olvasni, lájkoljátok a Facebook-oldalunkat!

 

Képek: Elfilm, Polyvore

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusficam.blog.hu/api/trackback/id/tr111817479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása